| Autor |
Metoda Spinningowa |
^SZCZEPAN Moderator

Ostrzeżeń:1
|
| Dodane dnia 31-07-2006 15:35 |
|
|
Metoda lubiana i często używana przez wedkarzy. Wymaga dobrego przygotowania zarówno kondycyjnego jak i merytorycznego.
Spining to metoda polegająca przede wszystkim na "kręceniu kołowrotkiem."
Wędka, którą powinno się łowić w tym przypadku powinna być elastyczna i dosyć długa. Istnieje dużo przynęt spiningowych. Woblery, twistery, obrotówki, wahadłówki to jedne z licznych przynęt. |
|
| Autor |
RE: Metoda Spinningowa |
~pablospablos Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-08-2007 14:14 |
|
|
będę wdzięczny jeżeli ktoś opisze jakie żyłki na spinning, przekroje rodzaje itd.
pzdrawiam
pawel |
|
| Autor |
@bartez Root Admin
|
| Dodane dnia 27-08-2007 14:19 |
|
|
Najlepiej cieniutką plecionkę albo żyłeczkę 0,16-0,18
 |
|
| Autor |
~Cezar Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-09-2007 16:39 |
|
|
co do plecionki 0,15 ;] chyba najodpowiedniejsza ;] scorpion z tego co wiem ma w tym momencie jedne z najlepszych plecionek..
Siadaj na haku rybeczko! |
|
| Autor |
~Kamil121212 Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-09-2007 20:48 |
|
|
Kto mi powiej jak najlepiej łapać szczupaka na jaka przynęte ????
Z góry dzięki     PoZ
Kamilek |
|
| Autor |
@bartez Root Admin
|
| Dodane dnia 29-09-2007 23:02 |
|
|
Zależy gdzie łapiesz Nie ma jakiś określonych przynęt można jedynie podpytać lokalnie łapiących wędkarzy o "bankówki".
PS: na żywca powinieneś złapać w każdym łowisku/pzdr
 |
|
| Autor |
~splawik-spinning-grunt Użytkownik
|
| Dodane dnia 16-10-2007 17:09 |
|
|
Przyneta tak jak napisał @bartez na kazdy akwen jest inna ale zywiec taki 10cm i pewny szczupak.ale nie polecam na spinning zywca! moim zdaniem jest to meczarnia ryb.Gdy widze wedkarza rzucajacego mała płotka o tafle wody na odległosc 20metrow to mnie sciska i patrze tylko w jaki sposob moge mu zyłke poplatac na zestawie:/
Co do zywca to sam lapie ale na splawik rzucasz 1 raz i czekasz a nie co 2 minuty.Moim zdaniem zywiec na metodzie spinning powiniene byc zabroniony.( o ile nie jest bo wiem ze we wrzesniu nastapiły zmiany regulaminy PZW) |
|
| Autor |
~Dominik Użytkownik
|
| Dodane dnia 27-10-2007 20:02 |
|
|
Mam pytanie czy moglibyście napisać od czego najlepiej zacząć łowienie na spinning czyli czy najpierw zacząć od jakiś małych gumek czy obrotówek czy też woblerów . Chciałbym od przyszłego roku zacząć próbować łowić na tą metode .Dlatego chciałbym się dowiedzieć od czego mam zacząć. Z góry dziękuje za odpowiedz  |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 31-10-2007 09:26 |
|
|
Zalezy od tego gdzie chcesz lowic opisz akwen gdzie bedziesz lowił jakie ryby tam wystepuja. moge Ci podac kilka przynet ktore u mnie sie spełniaja dobrze na prawie kazdej wodzie.
Gumka(taka9cm)-szczupak
Obrotowka(1-mała)-pstragi potokowe
Gumka(3cm-zielona z brokatem) okon
wobek(mały a gruby ) klenie jazie
no i oczywiscie wahadłowka-szczupak
Opisz akwen na ktorym chcesz zaczac (głebokosc wielkosc jakie jest dno(muliste kamieniste) jakie ryby.
P.S. najlepiej to zapytaj wedkujacych tam wedkarzy .
Rzeka Słupia odcinek Leśny Dwór -Takieee Pstragi
Jezioro Dobra - takkii szczupak;]
Zawody = 1 miejsce;]
No KILL!-Wypusc Rybe do wody niech twoje dzieci tez czerpia satysfakcje z wedkarstwa. |
|
| Autor |
~Dominik Użytkownik
|
| Dodane dnia 31-10-2007 20:37 |
|
|
|
To znaczy tak w tym roku nie zaczne . Ale z tego co mi wiadomo głębokośc nie przekracza 4 metrów , dno jest kamieniste i występują tam takie ryby drapieżne jak okonie szczupaki i sandacze . |
|
| Autor |
|
| Dodane dnia 02-11-2007 12:39 |
|
|
aha czyli jeden z nielicznych akwenow w polsce jest tak mało kamieniakow...
Na taka wode z cała pewnoscia mozesz stosowac wobki, trudno tam o zaczep polecam sprobowac na gumke najlepiej 2 kolorowa do tego glowka jiggowa(dobrana do wielkosci gumy) a jak nie bedzie dobrych efektow to proponuje sprobowac wobkow(drozsze niz guma ale skuteczniejsze)
Rzeka Słupia odcinek Leśny Dwór -Takieee Pstragi
Jezioro Dobra - takkii szczupak;]
Zawody = 1 miejsce;]
No KILL!-Wypusc Rybe do wody niech twoje dzieci tez czerpia satysfakcje z wedkarstwa. |
|
| Autor |
~bartoo11 Użytkownik
|
| Dodane dnia 12-11-2007 12:20 |
|
|
Ja łowie na spinning trochę, ładne szczupaki wyciągam...
"Złowiłeś wypuść" |
|
| Autor |
~efendi76 Użytkownik
|
| Dodane dnia 05-11-2009 18:58 |
|
|
|
Moze ktos doradzi jakie woblery kupic na poczatek salmo czy rapala?Jaki rodzaj naszczupaka? |
|